Vzniká nový CD nosič

13.09.2012 08:30

Nyní o víkendech sbor intenzívně pracuje v nahrávacím studiu v Dolních Bojanovicích na novém CD nosiči, který bude vydán při příležitosti vzniku knihy "Kostice na přelomu tisíciletí". Budete se moci zaposlouchat do písní, u kterých snad ještě nikdy v minulosti nebyl pořízen jejich záznam. Najdete zde i nahrávky, na kterých se podílí ženský sbor z Kostic, dále několik duet, ať už ženských, mužských či smíšených. Doprovodnou muzikou nám je Cimbálová muzika Jožky Severina.

Předpokládaným termínem vydání a následného křtu CD bude jaro příštího roku. Tak si na nás počkejte.

     Chtěl bych informovat návštěvníky našeho webu, že jsme již dotočili a vydali již zmínění CD společně s Ženským sborem Kostice, Kostičánkem (dětský folklorní soubor z Kostic) a sólisty z Kostic. CD pod názvem  „Tá kostická dědina“ je v podstatě součástí knihy "Kostice na přelomu tisíciletí", kterou vydala Obec Kostice a rovněž financovala natočení již zméněného CD. Nosič je k dostání na OÚ KOstice, popřípadě na adrese MS.

     Pokud se týká tvorby, repertoáru Mužského sboru Kostice - Tvrdonice, zaměřujeme se výhradně na písně z našeho rodného kraje z Podluží, což nejlépe dokumentují již zmíněné CD „Žijme milí kamarádi“ a "Tá kostická dědina". Písně čerpáme ze zpěvníků Dr. Poláčka „Slovácké pěsničky“, z Turečka, ze zpěvníku „Podluží v lidové písni“ atd. a zpíváme i písně, které jsme se naučili od pamětníků, od našich otců a dědů a které snad ani nejsou v žádném zpěvníku uvedeny.

Kontakt

Muzacikostice-tvrdonice

bob.gal@centrum.cz

Sadová 54
Kostice
69152

+420606307838

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode